TL
TL
TL

A News

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

A News Tarihçe

 

A News, 25 Nisan 2011 yılında Turkuvaz Medya bünyesinde kurulan A Haber kanalının İngilizce yayın organıdır. Uluslararası arenada haber yayını yapan A New, pek çok ülkeden takip edilebilmektedir. Kanal kesintisiz olarak haber akışı sağlamaktadır. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından İngilizce haber izlemek için sıklıkla tercih edilen kanallardan birisidir.

A News, ilk olarak 3 Nisan 2017 tarihinde yayın faaliyetlerine başlamıştır. Türkiye’de İngilizce olarak uluslararası yayın yapan TRT World’den sonra ikinci kanaldır. Özel kanallar arasında ise ilk sırada yer almaktadır. A Haber, A Spor, A Para, minikaGO, minikaÇOCUK, a 2 ve ATV kardeş kanallarıdır. Kanalı HD formatta izlemek mümkündür.

Kanal, haber akışının yanı sıra eğitim ve kültür gibi konularda da haberler ve içerikler sunmaktadır. A News kanalı üzerinden Türkiye’den dünyaya ve dünyadan da Türkiye’ye bir bakış atmak mümkündür. Farkındalık oluşturmak üzere yaptığı çalışmalar ile yeni bir perspektif sunma çabası içerisindedir. Ayrıca ekonomi, yaşam, spor gibi konuların yanı sıra Orta Doğu özel haberleri sunmaktadır.

A News kanalını Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal ağların yanı sıra Flipboard üzerinden takip etmek mümkündür. Katar, Kuveyt, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, İran, Umman, Lübnan, Ürdün, Filistin, Suriye, Cezayir, Fas, Filistin, Tunus, Libya, Cibuti, Yemen, Sudan, Gürcistan, Azerbaycan, Etiyopya gibi ülkelerden takip edilmektedir. Ayrıca Avrupa ve Rusya’dan da izlenebilmektedir.

 

A News Programları

 

Dünyadan Haberler

 

İngilizce olarak yayın yapan A News kanalı, dünyanın çeşitli noktalarında gerçekleşen çarpıcı gelişmeleri ekranlara taşımaktadır. Uzak Doğu’dan Avrupa’ya, Asya’dan Amerika’ya dünya gündeminin nabzını tutmaktadır. Son dakika haberleri ve canlı yayınlarıyla öne çıkmaktadır. Haberler dünyanın çeşitli noktalarında, çeşitli milletlerden sunucuların anlatımıyla gerçekleşmektedir. Ayrıca dünyanın başkentlerinden hava raporları da aktarılmaktadır.

 

Türkiye’den Haberler

 

A News, yayın akışı içerisinde dünyanın yanı sıra Türkiye’den de haberlere yer vermektedir. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların Türkiye hakkında haber almayı tercih ettiği başlıca kanallar arasındadır. Türkiye’deki gelişmeleri içeriden bir gözle dünya vatandaşlarına aktarmaktadır. Yayın politikası olarak milli çıkarları gözeten bir kanal olan A News, Türkiye’nin yurt dışındaki yüzlerinden birisidir.

 

Orta Doğu’dan Haberler

 

Pek çok ülke, Orda Doğu hakkında haberler yaparken çoğunlukla kendi yorumlarını üzerinden değerlendirme yapmaktadır. Orta Doğu’ya ilişkin haberleri titizlikle yapan bir kanal alan olan A News, tarafsız bir noktada durmaktadır. Orta Doğu’daki en çarpıcı gelişmeleri dış basın muhabirleri aracılığı ile aktaran kanal, bu özelliği ile farklı bir yerde durmaktadır.

 

Spor Haberleri

 

A News, tüm dünyadaki spor alanında yaşanan önemli gelişmeleri sıcağı sıcağına aktaran kanallardan birisidir. Ülke ayrımı gözetmeden yaptığı yayınları haber formatında sunmaktadır. Dünyada gerçekleşen büyük spor organizasyonları ve futbol karşılaşmaları hakkındaki gelişmelerden A News aracılığıyla haberdar olmak mümkündür.

Ekonomi Haberleri

Ekonomi alanında yaşanan küresel çaptaki değişikler A News ekranlarına yansımaktadır. Dünyanın çeşitli noktalarından aktarılan ekonomi haberlerini alanında başarılı isimler sunmaktadır. Finans sektöründeki gelişmeler çoğunlukla canlı yayınlanan haber bültenleri içerisinde kendisine yer bulabilmektedir.

 

A News Nasıl İzlerim?

 

  1. Digiturk 140. Kanal
  2. Tivibu 188. Kanal
  3. D-Smart 289. Kanal
  4. Kablo TV 6. Kanal
  5. Turkcell TV+ 60. Kanal
  6. Türksat 4A Uydusu (11999 Mhz, Vertical (V), 11666 Symbol, 3/4)

 

Künye

 

Şirket Adı: Turkuvaz Yayın Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.

Sorumlu Müdür: Şefik ÇALIK

İzleyici Temsilcisi: Okan ESEN

Telefon: +90 212 354 3000

Fax: +90 212 354 4659

E-Posta: [email protected]

E-Posta: [email protected]

Adres: Güzeltepe Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. B Blok No: 29/1/1 Eyüpsultan İSTANBUL