TL
TL
TL

Sözcü Tv

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

Sözcü TV Tarihçe

 

Sözcü TV, 27 Haziran 2007 tarihinde günlük gazete olarak kurulan Sözcü Gazetesi’nin televizyon ayağıdır. Tam adı Sözcü Televizyonu olan kanal, 14 Temmuz 2021 tarihinde test yayına başlamıştır. Kanalın genel merkez binası İstanbul ilinde yer almaktadır. Estetik Yayın A.Ş. bünyesinde yer alan kanal, 16:9 HDTV resim formatı ile yayın yapmaktadır.

Kanal bir diğer ismiyle SZC TV olarak bilinmektedir. Kanalın imtiyaz sahibi Türk iş insanı Burak Abay’dır. Kanal, televizyon üzerindeki test yayının öncesinde, 2019 yılında internet üzerinden yayınlara başlamıştır. 30 Nisan 2021 tarihinde ise sosyal video platformu YouTube üzerinde etkin hale gelmiştir. Korkusuz Gazetesi ile Sözcü Kitabevi aynı şirket bünyesine dâhildir.

Kanal yönetimi, 2020 yılının Şubat ayında Sivas ilinin yerel televizyon kanalı olan Sivas SRT kanalını satın almıştır. Sözcü TV, Sivas SRT kanalının frekanslarını kullanmaktadır. Kanal uzun süre RTÜK’ün logo değişikliğine izin vermesini beklemiştir. Sonunda mahkemeye başvuran kanal yönetimi logonun değişebilmesi için gerekli koşulları sağlamıştır. 7 Temmuz 2021 tarihinde Sivas SRT kanalının logosu SZC TV olarak değiştirilmiş ve resmiyet kazanmıştır.

 

Sözcü TV Programları

 

Sözcü TV’nin henüz program akışı belli olmamakla birlikte, ilk yayınlarına bakıldığı zaman izleyiciye belli bir fikir vermektedir. Sözcü Gazetesi’nin yayın politikalarına bağlı olacağını açıkça belli eden kanal, ön plana sevilen isimleri çıkarmaktadır. Türkiye’nin en çok okunan gazetelerinden biri olan Sözcü; Atatürkçü, ulusalcı ve seküler bir yapıdadır.

Ülke ve dünya gündemini objektif bir bakış açısıyla yansıtan yayın grubu, yenilikçi bir medya organı olma çabasındadır. Türkiye’nin en önemli gazetecilerini kadrosunda toplayan Sözcü, televizyon kanalıyla da aynı çizgisini sürdürmeyi hedeflemektedir. Haber ağırlıklı yayınlar yapacak olan Sözcü TV, yayın akışı içerisinde çeşitli tartışma programlarına yer verecektir.

 

Haber Programları

 

Muhalif kanallardan birisi olan Sözcü TV’nin yayın akışının büyük bir kısmını haber programları oluşturacaktır. Ülke ve dünya gündemine dair haber ve videolar kuruluşun internet sayfası üzerinden yayınlanmaya devam etmektedir. Çarpıcı olayların takibini yapan, sokağın nabzını tutan, mikrofonu sesini duyuramayanlara uzatan bir kanal olma yolunda ilerlemektedir.

 

Sözcü TV Ekran Yüzleri

 

Uğur Dündar

 

28 Ağustos 1943 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Uğur Dündar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü mezunudur. Kariyeri boyunca gazeteci, sunucu, yazar ve oyuncu olarak çalışmıştır. Türkiye’nin en köklü gazetecilerinden birisi olan Dündar, 2012 yılından bu yana Sözcü Gazetesi için çalışmaktadır.

 

Yılmaz Özdil

 

2 Ocak 1965 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Yılmaz Özdil, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik Bölümü mezunudur. Kariyeri boyunca gazeteci ve yazar olarak çalışmıştır. Mesleğine Yeni Asır gazetesinde muhabir olarak başlamış ve kısa sürede Milliyet Gazetesi’nin yazı işleri müdürlüğüne yükselmiştir. Özdil 2014 yılından bu yana Sözcü Gazetesi için yazmaktadır.

 

Gökmen Ulu

 

9 Temmuz 1976 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Gökmen Ulu, kariyerine yerel bir radyoda spikerlik yaparak başlamıştır. Ardından Ege TV, Marmaris TV, Artı 1 TV gibi kanallarda çalışmıştır. Son olarak Sözcü Gazetesi’nin İzmir gazetecisi olarak görev almıştır.

Sözcü ekranlarında Gökmen Ulu’nun sunumu ile gerçekleşen yayınlarda iki büyük gazeteci olan Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil konuk edilmektedir. İki gazeteci Ulu’nun moderatörlüğünde ülke ve dünya gündemini meşgul eden önemli gelişmeleri değerlendirmektedir. Sözcü TV’nin bu tarz programları gelecekteki yayın politikasına dair fikirler sunmaktadır.

 

Sözcü TV Nasıl İzlerim?

 

Türksat 3A Uydusu (12685 Horizontal (H), 27500 Symbol, 2/3)

 

Künye

 

Unvan: Mega Ajans ve Reklamcılık Tic. A.Ş.

Kanal Türü: Genel

Telefon: +90 212 698 6006

Telefon: +90 212 698 3535

E-Posta: [email protected]

Adres: Dereboyu Cad. Meydan Sok. Veko Giz Plaza, No:3 Kat:17, Maslak, Sarıyer, İstanbul