TL
TL
TL

TRT Haber

Paylaş :
CANLI HABER İZLE

TRT Haber Tarihçe

TRT Haber, Türkiye’de yayın yapan ikinci televizyon kanalı olan TRT (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu) bünyesinde kurulmuştur. TRT yasasıyla yayın hayatına başlayan TRT, ülkenin ilk ve tek kamu yayıncılığı yapan kuruluşudur. TRT Haber ilk yayın hayatına 18 Mart 2010 tarihinde başlamıştır. TRT 2 kanalının önceki frekansı üzerinden yayınlanmıştır. Kuruluşundan bu yana ülke ve dünya gündemini yansıtan tartışan çok sayıda haber programı üretmektedir.

“Türkiye’nin Haber Kaynağı” sloganıyla yayın hayatına devam eden TRT Haber, ülkenin en çok izlenen haber kanallarından birisidir. Her kesimden izleyicinin takip ettiği, önde gelen haber kanalları arasındadır. 2013 ve 2020 yıllarında logo değiştiren kurumun genel merkezi Ankara’da yer almaktadır. 2011 senesinde TRT Radyo Haber, 2013 senesinde ise TRT Haber HD yayın hayatına başlamıştır. Kardeş kanallar arasında TRT 1, TRT 2, TRT 3, TRT Spor, TRT World, TRT Çocuk, TRT Müzik, TRT Belgesel, TRT Türk, TRT Kurdi, TRT Arabi, TBMM TV yer almaktadır.

Künye

TRT Haber, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde müdürlüklere sahiptir. Kurumun kanal koordinatörlüğünü 2017 yılından bu yana Yahya BOSTAN, haber koordinatörlüğünü ise Mehmet YEŞİLKAYA yürütmektedir. 2019 yılında dijital yayınlar için Sadullah Bora YILDIRIM kanal koordinatör yardımcılığı görevine getirilmiştir. Haber koordinatör yardımcılığını yayın için Ümit ÇETİN ve yapım için Ayşe Tosun ORHAN yürütmektedir. Kurumun diğer künye bilgileri ise şu şekildedir:

Program Müdürü: Çetin ÖZAY

Merkez Haber Müdürü: Seval YILMAZTEKİN

Özel Haber Müdürü: Ahmet BAĞÇECİ

İstanbul Haber Müdürü: İhsan YILMAZ

Telefon: 444 0 878

Fax: +90 312 463 2335

TRT Haber Programları

TRT Haber üzerinden ülke ve dünya gündemine dair son dakika gelişmeleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Türkiye’nin en önemli haber kanalları arasında yer alan TRT Haber üzerinden gündem, yaşam, ekonomi, spor, sağlık, teknoloji hakkında çok sayıda özel habere ulaşabilirsiniz.

Haber Programları

Yayın akışını önemli ölçüde habere ayıran kanal, tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşan çok sayıda bültene sahiptir. Başta ana haber olmak üzere günün çeşitli saatlerinde gündemi takip etmek isteyen izleyiciler için programlar yayınlanmaktadır. Bu açıdan Türkiye’de haberlerin yoğunluklu olarak takip edildiği kanaldır. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen olayları aktarmaktadır.

Kültürel ve Tarihi Programlar

TRH Haber akışı içerisinde Anadolu ve dünyanın çeşitli yerlerine dair keyifli programlara rastlamanız mümkündür. Yayınladığı kendine has kültür ve gezi programları ile Türkiye’den geniş bir kesimin ilgisini çekmektedir. Ayrıca ülkemiz tarihine ilişkin konuları aktaran belgesel tadındaki programları izleyebilirsiniz.

Bilgi Odaklı Programlar

Enteresan ve ilgi çekici bilgiler aktaran çeşitli programları TRT Haber kanalında yakalayabilirsiniz. Günlük hayatta karşılaştığımız fakat farkına varmadığımız veya doğanın gizemli bilgileri ile ilgili programlar izleyebilirsiniz. Ayrıca sağlık konularında günlük hayatta işimize yarayacak bilgilerin yer aldığı programlar bulabilirsiniz. Belgesel tadındaki programlar ile keyifli bir seyir yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Sohbet Odaklı Programlar

Yoğun haber akışı içerisinde çeşitli röportajlarla ilerleyen veya stüdyodaki konuşmacılarla gerçekleşen sohbet odaklı programlar ile karşılaşabilirsiniz. Entelektüel sohbetlerin geçtiği programlar ile farklı konularda fikir sahibi olabilirsiniz. Ayrıca sağlık hakkında çeşitli bilgilerin aktarıldığı programları bulabilirsiniz.

TRT Haber Nasıl İzlerim?

  1. Digitürk 33. Kanal
  2. Tivibu 33. Kanal
  3. D-Smart 32. Kanal
  4. Türksat 3A Uydusu (11958 Mhz, Horizontal (H), 30000 Symbol, 5/6)
  5. Türksat 4A Uydusu (11958 Mhz, Vertical (V), 27500 Symbol, 5/6)
  6. Türksat Kablo TV CNN Türk 541. Kanal
  7. Türksat Kablo TV CNN Türk HD 21. Kanal
  8. Kablo TV (Analog) S05
  9. Kablo TV 918. Kanal
  10. Kablo TV (HD) 55. Kanal